Höstlovsaktiviteter

Vecka 44 har vi kunskapsvecka, all ordinarie lektionsverksamhet är inställd (funkisgrupperna rider som vanligt).

Det innebär att vi kommer att ha någon form av teoretisk verksamhet

måndag till fredag.

Du som rider hos oss är välkommen att delta i så många aktiviteter du vill.

Du som inte rider lektion men ändå vill vara med på någon av aktiviteterna som är gratis, kan anmäla sig men betalar då 100:-/tillfälle.

ANMÄL ER I PÄRMEN PÅ BÄNKEN UTANFÖR KONTORET!

Pimp my pony

Måndag 31 oktober kl.16,30 – 17,30Kom till stallet, och gör ponnyerna extra fina med glitter, tofsar och flätor. 🙂

Hästen märken

Måndag 31 oktober kl.17,45 – 18,45Ni som har varit sjuka eller missat att ta märkena när er ridgrupp gjort dem, kan passa på att ta dem här. Prata med din ridlärare om vilket märke du ska göra.

CLINIC med Victor Andersson

Måndag 31 oktober kl.19,00 – ca 20,30

Viktor kommer prata om hästens form och utbildningsskalan.

Tävlingsgruppen med Jonna Dahlen, Alice Braw och Olivia Rodin rider först med lektionshästar och därefter rider Emma Sjögren & Elin Hake med sina egna hästar.

STALLPYSSEL

Tisdag 1 november kl.9,00 – 14,00

Här får ni en heldag med pyssel i stallet. Vi kommer att börja med att släppa ut hästarna, sen blir det mockning samt sadel & tränsvård. Därefter äter vi lunch innan vi tar in hästarna och gör dem fina. Alla från nybörjare och uppåt kan vara med. Ta med Er egen lunch.

Ta hand om hästen i samband med er ridlektion

Tisdag 1 november kl.16,30 – 17,30

Anna-Karin kommer gå igenom vad ni ska tänka på när ni gör iordning er häst innan lektionen och när ni gör iordning hästen efter lektionen. Sadling, tränsning, visitera samt få tips om hur de olika hästarna ska göras iordning, alla har sina små egenheter. Både för elever och föräldrar.

Prova på WE – Working equitation

Tisdag 1 november 18.00 -19.00 – Lektionshästar grupp I – II

Tisdag 1 november 19.15 -20.15 – Lektionshästar grupp III – V

Kostnad: 200:-

Vad är WorkingEquitation (WE)?

I WE betonas samspelet med hästen, att rida noggranna vägar, ha lydnad men ändå ridning med lite fart och fläkt. Momenten i WE är dressyr, teknik och speed.

TEKNIKMOMENT

I teknikmomentet rids en bana med ett antal ”hinder” vars syfte är att lära och påvisa lyhördhet, uppmärksamhet samt förtroende och samspel hos ekipaget.

Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens balans, sits, hjälper, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästarna får en allsidig utbildning och träning i allt från dressyr till lydnads-, förtroende-och miljöträning. WE uppmuntrar till både god ridning och lyhörda samt uppmärksamma hästar, samtidigt som den är ett fantastiskt sätt att få hästar och ryttare motiverade och entusiasmerade. Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precisionen, men ändå lite fart och fläkt.

STALLPYSSEL

Onsdag 2 november kl.9,00 – 14,00

Här får ni en heldag med pyssel i stallet. Vi kommer att börja med att släppa ut hästarna, sen blir det mockning samt sadel & tränsvård. Därefter äter vi lunch innan vi tar in hästarna och gör dem fina. Alla från nybörjare och uppåt kan vara med. Ta med Er egen lunch.

Käpphästhoppning

Onsdag 2 november kl.16,30 – 17,30

Lär dig att tävla hoppning fast med käpphäst. Vi tränar banbyggnad, framridning och allt annat som har med tävling att göra. Ta med egen käpphäst om ni har. Från 5 år. 

Säker Hästhantering

Onsdag 2 november kl.17,45 – 18,45
Kom till stallet, så pratar Emma om den dagliga hanteringen av hästen och hur du hanterar hästen på ett bra sätt i olika situationer. Ämnen är bl.a: Hästen i boxen, till och från hagen, uppställning i ridhuset, tillpassning och kontroll av utrustning, sadling, tränsning, upp/avsittning, på och avtagning av täcke, ta av och på jacka när man sitter på hästen, tillpassning av hjälm/säkerhetsväst.

Både teori och praktik. Ta gärna med era föräldrar också! Upp till 12 år.

LÖSHOPPNING

Onsdag 2 november kl.19,15 – 20,45

Varför löshoppar man och hur går det till?

Emma går igenom hur man bygger upp för löshoppning, hur man genomför en löshoppning och vad man ska tänka på. Vi utför detta praktiskt och löshoppar några av lektionshästarna. 

Grupp I – V får vara med inne i ridhuset. Alla övriga grupper sitter på läktaren, detta för att vi ska tänka på säkerheten först och främst.

Pimp my pony

Torsdag 3 november kl.16,30 – 17,30 

Kom till stallet, och gör ponnyerna extra fina med glitter, tofsar och flätor. 🙂

Hopplära

Torsdag 3 november kl.17,45 – 18,45

Anna-Karin har teori om hopplära. Allt från anridning, språngkurva, hindertyper m.m.

Dressyrträning för grupp III – V

Torsdag 3 november kl.19,30 – 20,30

Anna-Karin har dressyrträning med fokus på lösgjordhet på hästarna.

Passa på att rida i en mindre grupp än på ordinarie lektioner.

Pris: Junior 380: -, senior 420:-

Käpphästhoppning

Fredag 4 november kl.17,00 – 18,00

Lär dig att tävla hoppning fast med käpphäst. Vi tränar banbyggnad, framridning och allt annat som har med tävling att göra. Ta med egen käpphäst om ni har. Från 5 år. 

Häng i stallet

Fredag 4 november kl.18,15 – 20,00

Hanna fixar fika, sen spelar vi spel och har kul! Från 10 år och uppåt